مطالب متفرقه
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به جزئیات نقل و انتقال دانشجویان علوم پزشکی گفت: دانشجویان در ابتدای سال تحصیلی با توجه به آیین نامه های موجود می توانند از شرایط نقل و انتقال مطلع شوند.
دکتر محمدعلی محققی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: آیین نامه نقل و انتقال دانشجویان در سطح دانشگاههای علوم پزشکی تغییری نداشته است اما برای اینکه اختلالی در روند تحصیل دانشجویان بوجود نیاید، ابتدای هر نیمسال تحصیلی، شرایط آن برای افراد اعلام می شود.
گروه های شامل استفاده از آیین نامه نقل و انتقالات
وی افزود: دو گروه از دانشجویان مشمول استفاده از آیین نامه نقل و انتقالات می شوند. گروه اول شامل دانشجویان داخل کشور متقاضی نقل و انتقال است و گروه دوم شامل دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور است که می خواهند در داخل کشور به تحصیل ادامه دهند.
محققی یادآور شد: انتقال دانشجویان در داخل کشور به صورت میهمان و جابجایی امکان پذیر است و بخش عمده ای از مشکلات دانشجویان را حل می کند. موضوع نقل و انتقال دانشجویان به دانشگاهها تفویض اختیار شده است بنابراین دانشگاهها اختیار لازم را برای این کار دارند.
تقاضای بالا برای دانشگاهها مقصد و آسیب دیدن برنامه های آموزشی دانشگاههای مبدا
وی افزود: نکته ای که در مورد انتقال دانشجویان وجود دارد این است که یکی از مشکلات تقاضای بالا برای دانشگاههای مقصد و آسیب دیدن برنامه های آموزشی در دانشگاههای مبدا است. در صورتی که میزان تقاضا برای ورود به دانشگاههای مقصد بالا باشد به دلیل ظرفیت محدود این دانشگاه ها، این موضوع امکان پذیر نیست.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: انتقال دانشجویان به دانشگاههای مقصد سقف پذیرش دارد و در حال مذاکره با سازمان سنجش آموزش کشور هستیم که تنها ظرفیت های اعلامی وزارت بهداشت را اعمال کنند تا مشکلی در ظرفیت پذیرش بوجود نیاید.
دانشگاههای مقصد سقف پذیرش دارد
وی افزود: از سوی دیگر برنامه های آموزشی دانشگاههای مبدا در صورت انتقال تعداد زیادی از دانشجویان این دانشگاه ها آسیب می بیند و برای پیشگیری از این موضوع سقف این انتقال نیز محدود است.
محققی یادآور شد: آیین نامه های نقل و انتقال به گونه ای تنظیم شده که هر دو ضرورت را تامین می کند تا مشکل دانشجویان حل شود.
تقاضای انتقال به داخل در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی
وی درباره دانشجویان ایرانی خارج از کشور که خواهان انتقال به داخل کشور هستند، گفت: این گروه بیشتر در مقاطع تحصیلی دکتری حرفه ای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی متقاضی هستند و با توجه به اینکه ظرفیت این رشته ها در کشور اشباع شده است در پذیرفتن این گروه مشکلاتی داریم.
پذیرش دانشجویان ایرانی خارج از کشور در شعب بین الملل و دانشگاههای تیپ سه
معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: درباره این دانشجویان با دو گروه که شامل یک گروه از دانشگاههای غیرمعتبر و یک گروه از دانشگاههای معتبر خارجی می شوند مواجه هستیم که به دلیل ظرفیت محدود در داخل کشور این دانشجویان تنها در شعب بین الملل و دانشگاههای علوم پزشکی تیپ سه گزینش می شوند البته آزمون هایی نیز از این دانشجویان اخذ می شود که میزان آمادگی تحصیلی آنها مشخص شود.
اختیار دانشگاههای علوم پزشکی در دریافت شهریه از دانشجویانی انتقالی
وی درباره پرداخت شهریه برای میهمان شدن در دانشگاهها و نقل و انتقال دانشجویان یادآور شد: دانشجویانی که در نظام دولتی پذیرفته می شوند از تحصیل رایگان برخوردار هستند اما با توجه به اینکه سرانه دانشجویان در ابتدای سال به دانشگاهها داده می شود در صورت انتقال دانشجویان در نیمه سال، هیئت امنای دانشگاه حق دارد که شهریه ای را برای نقل و انتقال دانشجو درنظر بگیرد.
محققی افزود: بسیاری از دانشگاهها شهریه دریافت نمی کنند اما دریافت شهریه جزء اختیارات هیئت امنا است.
Design By : Pichak |